Hallo daar! Ben jij net begonnen met je eigen bedrijf? Gefeliciteerd! Dat is een grote stap en we zijn er om je te helpen. Er zijn veel financiële voordelen voor startende ondernemers zoals jij. Belastingvoordelen voor starters zijn belangrijk. Ze kunnen het succes van jouw bedrijf een boost geven, doordat je minder hoeft af te dragen aan de Belastingdienst en dus meer geld overhoudt. Hoe lang je startersaftrek krijgt en hoeveel mkb-winstvrijstelling je krijgt, lees je hier.

Zelfstandigenaftrek: Wat is het en hoeveel kan je krijgen?

Laten we beginnen met een aftrekpost die je niet mag missen: de zelfstandigenaftrek. Het is een van de voordelen die voor veel ondernemers een deel van de financiële reden zijn dat ze gekozen hebben voor het ondernemerschap. Het is namelijk een substantiële aftrekpost. In 2023 bedraagt de zelfstandigenaftrek € 5.030.

Startersaftrek: de extra steun in de rug voor starters

Naast de zelfstandigenaftrek heb je recht op de startersaftrek. Dit is een extra steun in de rug voor jou als startende ondernemer. Je profiteert van de startersaftrek gedurende de eerste drie jaren van het ondernemerschap. In 2023 bedraagt de startersaftrek € 2.123.

Mkb-winstvrijstelling: Niet alleen voor mkb’ers

Alle ondernemers die winst maken kunnen profiteren van de mkb-winstvrijstelling, ook als ze geen mkb’ers zijn. Met deze regeling kun je 14% van de winst aftrekken. Zo verlaag je je fiscale winst. Het mooie is dat je niet hoeft te voldoen aan een urencriterium.

Startkosten eigen bedrijf beginnen: wat mag je aftrekken?

Wist je dat je de kosten voor het voorbereiden van het ondernemerschap kunt aftrekken van de belasting? Deze startkosten (ook wel aanloopkosten) om een eigen bedrijf te beginnen moet je uiteraard wel kunnen aantonen. Dus bewaar facturen goed en houd voor jezelf een administratie bij waaruit blijkt welke kosten je maakt. Het kan bijvoorbeeld gaan om kosten voor het laten verrichten van een marktonderzoek. Zelfs de betaalde btw kun je verrekenen, tenminste als je binnen jouw bedrijf btw moet afdragen.

Ik hoop dat deze informatie je helpt om de financiële voordelen van het starten van een eigen bedrijf te begrijpen. Het ondernemerschap is een spannende reis, maar met de juiste kennis en ondersteuning kun je het tot een succes maken. Veel succes!

U mag van deze website geen inhoud kopiëren.